Accessibility icon
03.04.2018

Održan dječji turnir „Snaga djece u pokretu“

U srijedu, 28. ožujka 2018. godine u sportskom centru Valbruna svečano je otvoren peti dječji turnir „Snaga djece u pokretu“.

Turnir su otvorili gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, dr. sc. Marko Paliaga, dipl. oec., predsjednik Rukometnog kluba Rovinj Alen Jašarević te proslavljeni rukometni reprezentativac Mirza Džomba, koji je ujedno i ambasador projekta.

Najveći je to događaj te vrste na ovim prostorima, koji tijekom četiri dana natjecanja – u Rovinju, Poreču i Puli – okuplja gotovo tri tisuće natjecatelja u dobi od 9 do 17 godina.

Ove godine u međunarodnom turniru sudjeluje oko 80 rukometnih i 50 nogometnih  klubova iz susjednih zemalja, te ekipe djece s posebnim potrebama iz Austrije te Bosne i Hercegovine. I ove godine manifestacija ima edukativni karakter jer joj je cilj popularizacija sporta dječje dobi, a sam turnir postaje mjestom razumijevanja i jačanja svijesti o važnosti sporta kao zdravog načina života i timskog rada. Od velike je važnosti i održavanje stručnog seminara na temu integriranja djece s teškoćama u razvoju u sport i sportsku socijalizaciju.

„U ime grada Rovinja upućujem Vam, poštovani gosti i dragi natjecatelji, srdačnu dobrodošlicu. Već dugi niz godina u Rovinju se održavaju susreti, radionice i razna događanja na temu promicanja sporta, rekreacije i kulture kretanja. Znajući da upravo školska djeca, sportaši i rekreativci predstavljaju osnovnu snagu zdravog grada, Grad  je i ove godine u svom proračunu osigurao  više od 7 milijuna kuna upravo za sport i za objekte potrebne sportu.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Fotogalerija