Accessibility icon
25.08.2020

Dodijeljene pomoći obrtnicima u poteškoćama

Kako bi pružili podršku lokalnim obrtnicima obzirom na smanjenje aktivnosti i ostvarenog prometa tijekom i nakon trajanja mjera zabrane rada, u suradnji s lokalnim Udruženjem obrtnika Grad Rovinj-Rovigno nastavio je s dodjelom potpora iz Fonda za pomoć obrtnicima uslijed epidemije korona virusa (COVID-19).

 

Fond je naime osnovan upravo s namjerom pružanja jednokratnih financijskih pomoći obrtnicima u poteškoćama s područja Grada koji su registrirali pad prometa od najmanje 50% u odnosu na isti period prethodne godine, kako bi uspjeli održati poslovanje sa ciljem zadržavanja zaposlenika. Tako je ukupno dodijeljeno 16.615,56 kuna među petnaestak rovinjskih obrta.

 

Najvišu financijsku pomoć koju je mogao ostvariti jedan obrtnik iznosi do 1.500,00 kn.

 

Osim ove potpore, Grad provodi i mjere pomoći gospodarstvu koje su produžene i na srpanj i kolovoz, iako je zabrana rada prestala još u lipnju, upravo kako bi, obzirom na stanje i situaciju u cijelome svijetu, uspjeli donekle stabilizirati vlastito poslovanje.

Podsjećamo kako je Grad Rovinj-Rovigno preko Fonda za pomoć obrtnicima uslijed epidemije korona virusa (COVID-19) već u lipnju dodijelio oko 60 jednokratnih uplata.