Accessibility icon
17.07.2020

Hrvatski gitarski kvartet otvorio je 16. izdanje BaRoMusa

Sjajni Hrvatski gitarski kvartet kojega čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, sinoć je u Crkvi sv. Franje u Rovinju otvorio 16. izdanje BaRoMusa, festivala koji se kroz svoje dugogodišnje ugošćivanje priznatih domaćih i stranih glazbenika pozicionirao u sam vrh nacionalnih manifestacija na polju ozbiljne glazbe.

Usprkos novonastaloj situaciji, BaRoMus je zaživio i ove godine, a na programu su četiri koncerta koja će ugostiti četiri vrhunska kvarteta.

Ovogodišnji koncertni program započeo je gitarskim virtuozima, a na njihovom se repertoaru pronašao Boccherini, Vivaldi, Piazzola, Prokofjev, Bach i drugi.

Inače, Hrvatski gitarski kvartet prvi je zajednički koncert održao 2016. godine, nakon čega se na više koncertnih turneja predstavio publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Za koncert na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama 2017. godine sastav je nagrađen nagradom Orlando za najbolji koncert sezone.

Program se nastavlja 23. srpnja kada će nastupiti Kvartet Pinocchio u sastavu Marta Schwaiger (sopran), Dani Bošnjak (flauta), Žarko Perišić (fagot) i Mario Penzar (čembalo). Sljedeći nastupaju Kvartet saksofona Papandopulo, 28. srpnja, a čine ga Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak. Kraj ovogodišnjeg BaRoMusa obilježit će nastup poznatog Zagrebačkog kvarteta u sastavu Martin Krpan (violina) Davor Philips (violina), Hrvoje Philips (viola) i Martin Jordan (violončelo).

Svi najavljeni koncerti započinju u 21 sat i održavaju se u rovinjskoj Crkvi sv. Franje, te je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Fotogalerija