Accessibility icon
14.08.2017

«GRISIA» SE UOZBILJILA

51. LIKOVNA IZLOŽBA NA OTVORENOM

Ni Grisia – najveća rovinjska likovna izložba na otvorenom  – nije više što je bila. Uozbiljila se jer su predstavnici gradskih vlasti i organizatora  Zavičajnog muzeja grada Rovinja uklonile vašar iz Grisije i okolnih uličica i makli sa ulice izloženu robu brojnih butika.

Grisia održana je u nedjelju 13. kolovoza, a pozivu organizatora odazvao se 101 izlagač, među kojim je bilo 30 akademskih slikara.

Izložbu je otvorila ravnateljica Zavičajnog muzeja grada prof. Marija Smolica, istaknuvši da Grisiju četvrtu godinu za redom prati kamp studenata likovnih akademija iz Hrvatske i Slovenije, a domaćin im je Odred izviđača «Tino Lorenzetto». Na početku ove velike likovne smotre na otvorenom glazbeni ugođaj napravila je klapa Valdibora i mladi harmonikaši iz pazinske glazbene škole.

Tijekom dana izložbu su posjetili i razgledali brojni turisti, a svoj posao odradio je i stručni žiri koji je u 19 sati dodijelio nagrade. Prvu otkupnu nagradu i pršut osvojio je Aleksandar Garbin, drugu otkupnu i sir Auga Leko, treću Vida Majič, dok je otkupnu nagradu «Maistre» dobio Branko Kolarić, a otkup tvrtke «Eurolex» iz Rovinjskog Sela otišao je u ruke Tomislava Brajnovića.

Fotogalerija