Accessibility icon
18.02.2021

Gradonačelnik upriličio prijem za rovinjsku penjačicu Vesnu Dapinguente

Gradonačelnik Marko Paliaga upriličio je danas u staroj vijećnici Gradske palače prijem za rovinjsku penjačicu i maratonku Vesnu Dapinguente povodom njenog zadnjeg, ali ne i posljednjeg uspjeha, osvajanja vrha Chimborazo u Ekvadoru.

Riječ je o 6.268 metara visokom vulkanu ujedno proglašenim i najvišim vrhom na svijetu prema udaljenosti od središta zemlje. Također,  u rujnu 2020. raširila je istarsku i rovinjsku zastavu na najvišem vrhu Turske,  ugašenom vulkanu Araratu (5.137m).

«Moram priznati kako me prizor rovinjske zastave koja se ponosno vijori na najvišem vrhu Turske zaista dirnuo u srce. Vjerujem da ste i Vi bili ispunjeni srećom što predstavljate svoj Grad i svoje sugrađane u jednom tako izazovnom pothvatu», izjavio je tom prigodom gradonačelnik Marko Paliaga koji je našoj sugrađanki čestitao na ovom, kao i na čitavom nizu prethodnih uspjeha postignutih u amaterskom sportu među kojima čak petero nastupa na newyorškom maratonu.

Kao znak pažnje, ali i zahvalnosti što naš grad i njegove vrijednosti promiče diljem svijeta, gradonačelnik je Vesni Dapinguente poklonio zastavu Grada Rovinja-Rovigno u nadi kako će ona zavijoriti na još jednom svjetskom vrhu. Prijemu je prisustvovao i tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin.