Accessibility icon
04.05.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga rovinjskim vatrogascima i volonterima čestitao blagdan sv. Florijana

Povodom blagdana sv. Florijana gradonačelnik Marko Paliaga je tradicionalno svim rovinjskim vatrogascima i volonterima čestitao Dan vatrogastva.

Tom ih je prilikom posjetio u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno zajedno sa suradnicima, zamjenikom gradonačelnika Marinom Budicinom, voditeljem Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Draganom Poropatom te voditeljem Odsjeka za prometno i komunalno redarstvo Elvisom Prencom.

Gradonačelnik je uputio riječi zahvale rovinjskim vatrogascima i volonterima koji ulažu velik trud, napor i požrtvovnost kako bi osigurali sigurnost i zaštitu kako ljudi tako i imovine od požara  brojnim tehničkim  intervencijama.

«Tijekom proteklog mandata realizirali smo nabavku nove opreme i vozila u vrijednosti od 12 milijuna kuna. U Rovinjskom Selu izgradili smo novo moderno polivalentno vježbalište za potrebe obuke vatrogasnih postrojbi Rovinjštine te nastavili s pripremama za realizaciju novog Vatrogasnog doma za koji je ishodovana pravomoćna lokacijska dozvola», podsjetio je Paliaga.

Grad Rovinj-Rovigno je ujedno i nabavio brod za spašavanje i gašenje požara na moru u suradnji s lokalnom Lučkom upravom.

«U novom mandatu – najavio je Paliaga – nastavljamo s pripremom projektne dokumentacije i zemljišta za preseljenje Javne vatrogasne postrojbe na adekvatniju lokaciju u Gripole Spine’. Potrebne dozvole su pripremljene, dok staru lokaciju planiramo na najbolji način iskoristiti za financiranje navedenog projekta preseljenja».

Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno je tijekom 2021. godine, sa današnjim danom, odradila ukupno 186 intervencija, dok je tijekom cijele 2020. odrađeno 906 intervencija, a uspješno surađuju i sa svim ostalim interventnim službama grada.

«Nažalost zbog epidemioloških mjera ni ove godine nismo u mogućnosti održati tradicionalnu proslavu Dana vatrogastva,  no nadamo se da će već slijedeće godine taj blagdan moći proslaviti u punom obimu kao u godinama prije pandemije» izjavio je zapovjednik JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić koji je i ovim putem pohvalio trud svih vatrogasaca i volontera, te najavio kako i ovu turističku sezonu dočekuju spremni, te su odrađene su sve pripremne radnje po programu Vlade RH.

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, u stalnom su kontaktu s dugogodišnjim prijateljima iz drugih postrojbi u RH te kolegama iz Leonberga, Kopra i Trsta s kojima inače održavaju zajedničke obuke te svi zajedno čekaju mogućnost ponovnih susreta.