Accessibility icon
07.07.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je gradilište bazenskog kompleksa

Rovinjski zatvoreni bazenski kompleks je u par mjeseci već započeo poprimati svoje konture. Gradilište projekta posjetio je jučer gradonačelnik Marko Paliaga u pratnji zamjenika gradonačelnika Davida Modrušana i direktora gradskog poduzeća Valbruna sport Branka Rajka.

Do kraja svibnja izvršeno je tako 25% ugovorenih radova. Trenutno su radovi u fazi zatvaranja objekta i završetka grubih građevinskih radova, a izvode se i radovi na priključnoj infrastrukturi zgrade bazena. Dovršene su također i armirano betonske ploče terapijskog i  sportskog bazena te stubišta koji vodi do podruma.

«Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova te računamo da ukoliko se i dalje sve bude odvijalo po planu kompleks bi trebao biti dovršen već u prvoj polovici 2022» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga. Time će rovinjski građani i sportaši dobiti veliki natkriveni gradski sportski bazen dimenzija 33,33 x 25 m, izgrađen prema najnovijim tehnološkim i sigurnosnim standardima, te jedan terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m, kao i dvorana za vježbanje i elektroterapiju za potrebe Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju «Martin Horvat».

Izgradnja bazenskog kompleksa u okrugu Specijalne bolnice «Martin Horvat» predstavlja jedno od najvećih lokalnih projekta te je pokrenut s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima. Radovi su započeli koncem prošle godine te podrazumijevaju investiciju od oko 60 milijuna kuna.

Fotogalerija