Accessibility icon
01.03.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga i načelnik lokalnog Stožera Evilijano Gašpić čestitali Međunarodni dan Civilne zaštite

Gradonačelnik Marko Paliaga i načelnik Stožera civilne zaštite Evilijano Gašpić čestitali su svim snagama CZ Međunarodni dan Civilne zaštite.

Obzirom na zabranu okupljanja učinili su to putem službenog dopisa u kojem su istaknuli ulogu i važnost operativnih snaga civilne zaštite, a koje se sastoje od kapaciteta vatrogastva, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, stožera, postrojbi i povjerenika civilne zaštite, pravnih osoba i drugih udruga građana. Svi ti kapaciteti, na načelu kontinuiteta obavljanja djelatnosti, pripremaju se za zajedničko operativno djelovanje u kompleksnim izvanrednim situacijama i katastrofama, odnosno kada se aktivira sustav civilne zaštite.

Gradonačelnik Paliaga i načelnik Gašpić su tom prilikom također podsjetili kako je od početka epidemije koronavirusa donijeto preko 350 Odluka u svrhu zaštite zdravlja građana i sprječavanja širenja zaraze. Trenutno je na snazi preko 30 odluka donesenih na nacionalnoj, regionalnoj i  lokalnoj razini. Provođenje i poštivanje propisanih mjera kontinuirano provodi i nadzire Stožer CZ grada Rovinj-Rovigno koji je aktivan od prve sjednice održane 11.ožujka 2020. zajedno sa ostalim snagama civilne zaštite koje djeluju na području grada.

«Stoga pripadnicima sustava civilne zaštite zahvaljujemo na svemu učinjenom u ovoj iscrpljujućoj borbi sa virusom, na neumornoj suradnji i raspoloživosti, te na dokazanoj opredijeljenosti ka zaštiti stanovništva i materijalnih dobara na našem području» zaključili su gradonačelnik Rovinja-Rovigno i načelnik lokalnog Stožera CZ.