Accessibility icon
04.05.2022

Gradonačelnik čestitao vatrogascima i volonterima blagdan sv. Florijana

Povodom blagdana sv. Florijana gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je rovinjske vatrogasce i volontere u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno kako bi im čestitao Dan vatrogastva.

Tom je prilikom u ime svih građana uputio zahvalu rovinjskim vatrogascima i volonterima na velikim naporima kojima štite ljudske živote, ali i naše prirodne resurse i imovinu brojnim intervencijama.

«Zahvaljujući vama, vašoj spremnosti i vašoj požrtvovnosti naši se građani osjećaju sigurno» izjavio je gradonačelnik. Grad Rovinj-Rovigno je prošle godine investirao 12 milijuna kuna u obnovu voznog parka Javne vatrogasne postrojbe, a u tijeku je priprema projektne dokumentacije za preseljenje Javne vatrogasne postrojbe na adekvatniju lokaciju u gospodarskoj zoni Gripole Spine’.

Kolektivu se zahvalio i zapovjednik JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić koji je ovom prilikom pozdravio i sve umirovljene vatrogasce te sve članove DVD-a i JVP-a, gradonačelnika i načelnike Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj te ostale predstavnike javnog života.

Naglasio je kako je u posljednje dvije godine koje je obilježila pandemija koronavirusa odrađen velik broj intervencija, a po prvi su se put susreli i s intervencijama u potresom pogođenim područjima. Za svoj su doprinos i pomoć Zagrebu i Baniji dobili brojne pohvale, te su pokazali kako su dovoljno spremni i za teške i nepredvidljive situacije. Također, rovinjski vatrogasci uspješno surađuju i sa svim ostalim interventnim službama grada.

Bila je ovo izvrsna prilika i za dodjelu spomenica i priznanja za napredovanja u zvanju. Plaketa za 20 godina aktivnosti dodijeljena je vatrogascima prve klase Daliboru Zecu i Aleksandru Heraku dok je za 30 godina aktivnosti nagrađen Alfred Bratović, također vatrogasac prve klase.

Uz gradonačelnika, obilježavanju blagdana sv. Florijana pridružili su se u ime Grada Rovinj-Rovigno i zamjenik gradonačelnika David Modrušan, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, te voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat.

Fotogalerija