Accessibility icon
05.01.2021

Građani Rovinja-Rovigno ujedinjeni u pomoći stradalima u potresu

Da se građani Rovinja-Rovigno i Istre ističu po svojoj solidarnosti i nesebičnosti već je odavno poznata činjenica koja je dodatno potvrđena nakon razornog potresa koji je koncem prošle godine zahvatio Sisačko moslavačku županiju.

Iz Istre su promptno krenule sve službe i konvoj kamp kućica u korist stanovnika pogođenih područja, a sve Općine i Gradovi Istarske županije kao i sama Županija već su se dan nakon katastrofalnog događaja uključile s financijskom pomoći.

Svoju su podršku dakako pružali i brojni građani i rovinjske privatne tvrtke kroz razne donacije. Tako je «Maistra» donirala 16 mobilnih kućica, dok je «Croatia osiguranje», također u sastavu Adris grupe, stavio na raspolaganje milijun kuna, a iz poduzeća «Cromaris» krenulo je 10 tona ribljih proizvoda.

«Valalta» je u Sisačko moslavačku županiju poslala 4 mobilnih kućica, a za dvije je slanje u tijeku,  financijsku pomoć od pola milijuna kuna, dok su kroz sustav Civilne zaštite uputili 90 madraca, deke i dodatnu opremu.

Na poziv gradskog Stožera CZ donirano je dodatnih 26 kamp kućica od kojih su obitelji Jokić, Pajković i Brunetti donirale sveukupno 11 komada, a brojni su se pojedinci pobrinuli da se prikupi više od 10 tona opreme, hrane i higijenskih potrepština.

Sve su donirane kamp kućice dodijeljene ciljano obiteljima kojima su bile najpotrebnije.

Od srca zahvaljujemo svima koji su se uključili u pomoć pogođenim područjima te time dali svoj nesebičan doprinos unesrećenima, a građane podsjećamo da će pomoć biti potrebna i u narednim danima, te pozivamo sve građane da istu usmjeravaju isključivo putem gradskog društva Crvenog križa.