Accessibility icon
18.10.2021

Grad Rovinj-Rovigno sudjelovao na Danima bratimljenih gradova u Adriji

Delegacija Grada Rovinja-Rovigno u sastavu zamjenika gradonačelnika Davida Modrušana i pročelnice Ureda gradonačelnika i Gradskog vijeća Marie Črnac Rocco, sudjelovala je na Danima bratimljenih gradova u Adriji.

U fokusu ovogodišnjeg programa bila je razmjena iskustava europskih gradova u borbi sa svjetskom pandemijom koronavirusa. Kako se Grad Rovinj-Rovigno nosio s krizom, te kojim se mjerama suprotstavio širenju virusa i osigurao očuvanje zdravlja svojih građana predstavio je na Konferenciji zamjenik gradonačelnika David Modrušan.

Naš se Grad istaknuo po brzoj reakciji, efikasnim ali racionalnim mjerama te mjerama štednje i pomoći gospodarstvu kojima je izbjegnuo veće posljedice ekonomske krize.

Rovinjska delegacija je sudjelovala na Svetoj misi tijekom koje su svi bratimljeni gradovi uputili prigodnu molitvu.

Adria je grad u Italiji koji su osnovali još Etrušćani i po kojemu je naše more dobilo ime. Bio je sjedište glavnih rimskih cestovnih pravaca, biskupsko sjecište te važan poljoprivredni i trgovački centar. Povelja o bratimljenju potpisana je 17 travnja 1982. Grad Adria je za vrijeme srpske ratne agresije na Hrvatsku, dostavljao humanitarnu pomoć za prognanike i izbjeglice smještene u Rovinju.

Fotogalerija