Accessibility icon
06.05.2021

Grad Rovinj-Rovigno sa susjednim Općinama osigurati će rad dodatnog tima Hitne pomoći tijekom ljetnih mjeseci

Kako bi svojim građanima i njihovim gostima osigurali što bolju zdravstvenu skrb, gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga te načelnici Općina Bale-Valle Edi Pastrovicchio, Kanfanar Sandro Jurman  i Žminj Željko Plavčić, potpisali su danas u prostorijama rovinjske Zajednice Talijana Ugovor o financiranju dodatnog zapošljavanja radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije raspoređenih u ispostavi Rovinj-Rovigno.

Spomenutim će se ugovorom, kojeg je u ime Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije potpisala ravnateljica Gordana Antić, omogućiti rad dodatnog tima T2 kroz 24 sata u ljetnim mjesecima od 1 lipnja do 30 rujna zahvaljujući zajedničkom financiranju jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 280.000 kuna.

Gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno te načelnici Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj potpisali su tom prilikom i Ugovor o najmu stana za potrebe smještaja doktorice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu koja će raditi u Ispostavi Rovinj-Rovigno.

Već više od deset godina Grad Rovinj-Rovigno njeguje uspješnu suradnju sa susjednim Općinama kako bi zajedno doprinijeli osiguravanju nad standarda rovinjske Hitne medicinske pomoći te time omogućili dodatnu zaštitu i bolju uslugu ponajprije građanima, ali i mnogobrojnim gostima tijekom ljetnih mjeseci, obzirom da je zbog veće koncentracije turista potreban i veći broj intervencija.

«Od početka mog mandata inzistirao sam na tome da prisutnost velikog broja turista u našem gradu ne smije nipošto negativno utjecati na funkcioniranje te kvalitetu usluga koje pružamo našim građanima. Stoga tijekom ljetnih mjeseci sufinanciramo i osiguravamo dodatne kapacitete žurnih te javnih službi kod kojih je to potrebno.

Prošle je godine Grad Rovinj-Rovigno financirao i nabavu novog vozila za hitnu medicinsku službu iznosom od 309 tisuća kuna, a osiguravamo i smještaj za tri liječnika hitne medicine.

Kad je riječ o sustavnoj zaštiti naših stanovnika nastaviti ćemo i dalje sudjelovati u ovoj te u ostalim aktivnostima preusmjerenim na adekvatnu njegu i zdravstvenu skrb u našem gradu.

Za javne potrebe u zdravstvu godišnje ulažemo oko 1.744.500 kuna, između ostalog i za preventivne preglede koji su ključni kod pravovremenog otkrivanja i liječenja određenih bolesti, te pomoći osobama s invaliditetom.

Posebice smo ponosni i na ulaganja u adaptaciju i obnovu objekata Specijalne bolnice „Martin Horvat“ u kojoj smo sufinancirali i projekt dječje ambulante. U tijeku je i osnivanje Centra za ranu intervenciju, koji će biti od iznimnog značaja za neurorizičnu djecu koja su izložena poteškoćama tijekom rasta i razvoja.

Kako bi osigurali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za naše najmlađe, ove smo godine nabavili i CRP analizator za lokalnu pedijatrijsku ordinaciju kojim se ubrzava dijagnostika te koji doprinosi razlikovanju bakterijske od virusnih infekcija, a čime se eliminira nepotrebna upotreba antibiotske terapije.

Svi naši građani, od najmlađih do najstarijih zaslužuju adekvatnu zdravstvenu skrb te se stoga želim još jednom od srca zahvaliti svim našim zdravstvenim djelatnicima koji u ovo doba koronavirusa čine dodatne napore te sudjeluju i u testiranju i cijepljenju pacijenata» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga koji se zahvalio načelnicima susjednih Općinama na suradnji i na prepoznavanju važnosti kako ove, tako i ostalih zajedničkih inicijativa čime zajedno doprinose boljitku šire zajednice.