Accessibility icon
17.03.2021

Grad Rovinj-Rovigno pribavio CRP analizator za pedijatrijsku ambulantu

U rovinjskoj pedijatrijskoj ordinaciji više neće biti potrebe slanja djece u laboratorij i čekanja rezultata kako bi se saznalo da li je kod pojedinih pacijenta riječ o bakterijskoj ili virusnoj infekciji. Naime, Grad Rovinj-Rovigno je za potrebe ordinacije nabavio CRP analizator kojim se ubrzava dijagnostika te se eliminira potreba slanja pacijenata za pojedine pretrage u laboratorij.

Svečana primopredaja uređaja održana je danas u prostorima ordinacije, a istoj su prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga, zamjenik gradonačelnika Marino Budicin te voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo, Dragan Poropat, voditeljica Ispostave Rovinj-Rovigno IDZ-a Corinna Pellizzer, te doktorica Renata Jurman, spec. pedijatar.

Nabavljeni uređaj i pripadajući testovi čija vrijednost iznosi 18.242,50 kuna sa PDV-om mjere vrijednosti C-reaktivnog proteina (CRP) koje su važne za razlikovanje bakterijske od virusne infekcije te time doprinosi manjoj upotrebi antibiotske terapije kojoj se često pribjegava radi nesigurnosti i dužine trajanja analize uzetih uzoraka te doprinosi tome da se pravovremeno započne s adekvatnom terapijom.

CRP analizator olakšati će posao liječniku, a poštedjeti će i pacijenta koji neće tako za pojedine analize morati odlaziti u laboratoriji i zatim čekati rezultate do slijedećeg jutra. Naime rezultati uzoraka uzetih za testiranje CRP analizatorom dobivaju se dok je pacijent još uvijek prisutan u liječničkoj ordinaciji.

Nabavom uređaja pridonijelo se povišenju standarda zdravstvene zaštite pacijenta pedijatrijske ordinacije tako što se omogućila njima i njihovim roditeljima što jednostavnija i brža dijagnostika bez puno odlazaka u druge zdravstvene ustanove u febrilitetu.

Fotogalerija