Accessibility icon
09.02.2023

Grad Rovinj-Rovigno predstavio «Proračun u malom» za 2023.

Grad Rovinj-Rovigno je već dugi niz godina dobitnik najviše ocijene za transparentnost svoj proračuna. Kako bi i dalje na jasan i transparentan način nastavio informirati svoje građane o trošenju javnih sredstava ovih je dana na svojim mrežnim stranicama objavio «Proračun u malom» za 2023.

 

Proračun u malom sažetak je Proračuna Grada Rovinja-Rovigno koji je pripremljen u obliku vodiča, kako bi građanima prikazao osnovne informacije o prihodima i rashodima, odnosno točnu i potpunu informaciju o prikupljanju i trošenju javnog novca, kao i o radu gradske uprave i povezanih subjekata.

 

«Istaknuo bih kako je proračun za 2023. godinu izrazito socijalan, društven. Čak 34% proračuna se izdvaja u tim kategorijama, a kad tome pridodamo i investicije koje su vezane za školstvo, predškolstvo, kulturu ili socijalu, tada smo na preko 51%» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Kako nadalje dodaje, ovogodišnjim se proračunom garantira smirenost upravljanja gradom, kao i zajedništvo imajući u vidu ulazak u Schengen, uvođenje eura, vrlo vjerojatnu recesiju i sve njene posljedice koje će se tijekom godine odraziti na naše gospodarstvo i radna mjesta, posebno zbog energetske krize i krize u Ukrajini.

Gradonačelnik je pozvao na solidarnost i podržavanje ne samo gradskih projekata, nego i svih aktivnosti na kojima se zapravo i zasniva upravljanje gradom.

«Cilj nam je do kraja mandata realizirati sve planirane projekte te naš grad odvesti još korak dalje po pitanju razvoja u svim segmentima kvalitete života», zaključio je Paliaga.

 

Proračun u malom dostupan je na slijedećem linku: Proračun u malom za 2023.