COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
03.10.2019

“Glazbeni poučak” nastavlja s edukativnim koncertima

Nakon ljetne pauze, „Glazbeni poučak“ vratio se u Multimedijalni centar ove srijede, i to uz vrsne glazbenike, braću Diega i Denisa Goldina koji su svojim nastupom naslovljenim „Dva roga, jedna strast“, publici predstavili i približili taj instrument.

Glazbenici su svoj edukativni koncert započeli s nekoliko tonova na rogu kako bi publici dočarali njegov zvuk. U nastavku su izveli nekoliko Mozartovih kompozicija, zatim neke od popularnih melodija klasične glazbe, kao i nekolicinu tipičnih melodija za rog. Stanke između svake izvedbe, Diego i Denis iskoristili su kako bi publici ispričali neke zanimljivosti o instrumentu.

Za kraj, posjetitelji su se zabavili uz kratak kviz u kojemu su glazbenici odsvirali dio melodije iz određenih svjetskih filmova, a na publici je bilo da prepoznaju o kojem je filmu riječ.

„Glazbeni poučak“ nastavlja se 23. listopada kada slijedi koncert „Pedeset nijansi harmonike“ kojega će izvesti profesorica Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora, Ivana Volf s njenim kolegom iz područnog odjela Žminj, Nevenom Tenčićem. Koncert započinje u 18 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru, a ulaz je slobodan.

 

 

Fotogalerija