Accessibility icon
18.07.2019

Festival Sete Sóis Sete Luas oduševio Rovinj

Rovinj je i ove godine, po 12. put, imao priliku upoznati različitu glazbu i kulturu drugih krajeva zahvaljujući 27. izdanju Festivala Sete Sóis Sete Luas čiji su se koncerti već tradicionalno održali na glavnom gradskom trgu.

Dvije večeri pune veselja Rovinjcima i njihovim gostima priuštili su 7 Luas.MaioBand iz dalekog Zelenortskog otočja i nezamjenjivi Gustafi u utorak, te Mimmo Epifani i Med.Arab Jewish 7Sóis Orkestra s KUD-om “Marco Garbin” u srijedu.

Novost ovogodišnjeg izdanja upravo je suradnja Maestra Stefana Salettija iz grupe Med.Arab Jewish 7Sóis Orkestra s rovinjskim KUD-om. Domaća je publika tako naše zboraše mogla vidjeti u malo drugačijem izdanju, pjevajući pjesme na drugim jezicima i iz drugih kultura.

Ovogodišnje je izdanje Festivala kao i svake godine publiku povelo na putovanje u mediteranski ugođaj kroz impresivno predstavljanje umjetnika iz dalekih i čarobnih zemalja.

Našu, hrvatsku i istarsku kulturu, na sljedećem će koncertu, 8. kolovoza u Španjolskoj, predstavljati Gustafi, bend na čiju je inicijativu, a uz podršku Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja, Istarske županije, te ove godine i programa Europske Unije “Kreativna Europa”, ovaj Festival zaživio i u našem gradu.

Fotogalerija