Accessibility icon
17.07.2018

Festival “Sete Sois Sete Luas” 20.-21.7.2018.

Ovog vikenda rovinjski središnji trg odzvanjati će zvucima i pjesmama Mediterana. Po jedanaesti put Rovinj je domaćin dvodnevnog glazbenog festivala pod nazivom «Sete Sois Sete Luas».

Festival je ponikao prije 26 godina u Portugalu i odatle se proširio čak u 10 zemalja, odnosno u 30 gradova. U Rovinj je stigao zahvaljujući našem sastavu Gustafi i Ediju Maružinu koji odavno sudjeluju na ovom festivalu i nastupaju u raznim mediteranskim zemljama promovirajući, prije svega, istarsku etno glazbu u modernom ruhu.

Projekt ima za cilj omogućiti međunarodnu razmjenu umjetnika različitih kultura radi čega uživa i materijalnu potporu Europske unije.

Na Trgu maršala Tita, u  petak navečer 20. srpnja sa pozornice će odzvanjati različiti etno zvuci, sastava iz Zelenortskih otoka Brava 7Luas Band te naših Gustafa.

U subotu 21. srpnja, nastupiti će sastav Les Voix des 7Luas glazbenika iz Izraela, Italije, Réuniona, Portugala i Sudana te sastava Aywa iz Maroka i Francuske.

Organizaciju ovog kulturnog događaja podržali su Turistička zajednica grada Rovinja, Grad Rovinj-Rovigno, Istarska županija i grupa Gustafi na čelu sa Edijem Maružinom.

Brochure Rovigno 2018