Accessibility icon
08.06.2018

Dvostruka funkcija: ICT i kreativne industrije u prijenosu znanja o NKB

Pozivamo Vas da se pridružite ciklusu besplatnih radionica koje Udruga i Ekomuzej Batana organizira u sklopu EU projekta Culturecovery.

Radionica će se održati 9. lipnja 2018. u Coworkingu Rovinj-Rovigno, na adresi Augusto Ferri  37A u Rovinju, od 10.00 do 14.00 sati.

Ovoga će nam puta predavači iz svijeta informacijske i komunikacijske tehnologije predstaviti lokalne primjere koji se mogu koristiti i aplicirati u očuvanju i implementaciji NKB.

Kreativnost je pokretač inovativnosti i ključni čimbenik razvoja osobnih, profesionalnih, poduzetničkih i društvenih vještina, te ima izniman značaj u poticanju kulturne raznolikosti te pozitivan utjecaj na kulturu općenito, na obrazovanje i razvoj cjeloukupnog društva, a to se najbolje vidi i očituje iz primjera dobrih praksi hrvatskih projekata koji koriste tehnologiju u svrsi očuvanja i prenošenja NKB.

Predavanja i praktični dio radionice potaknut će sudionike na otkrivanje individualne kreativnosti, vještinama i talentu u svrsi zaštite i njege NKB.

 

Kontakt i prijave:

Tamara Nikolić Đerić

Voditeljica projekta

email: tamara@batana.org

Roberta Ugrin

Edukacija i kulturni turizam

e-mail: roberta@batana.org  mob.:099 663 1609

 

PROGRAM I PREDAVAČI RADIONICE:

Ivana Čehić Rabljenović, magistrica novih medija, Project manager Udruge Faro 11 te voditeljica Coworking-a Rovinj-Rovigno. Predstavit će nam na koji način kroz kreativne industrije možemo sačuvati i implementirati NKB.

Martina Ukić, magistar of Arts. Vodit će nas kroz primjere dobrih praksi hrvatskih projekata koji koriste tehnologiju i ICT za očuvanje NKB.

Slavko Vukmanov, dipl.teol. i Apple Education Trainer. Zaposlen u OŠ Jurja Dobrile i SŠ Zvane Črnja u Rovinju. Predavanje će dati osvrt na stanje, potrebu i izazove uvođenja novih tehnologija u obrazovanju, kao i primjere dobre prakse.

 

Na kraju predavanja održati će se grupna vježba, trajanje radionice je 4 sata.