Accessibility icon
17.07.2020

Donacija dijela privatne biblioteke Talijanskoj srednjoj školi Rovinj-Rovigno

Ovog je petka Talijanska srednja škola Rovinj-Rovigno primila vrijednu građu – dio privatne kolekcije knjiga nedavno preminulog Francesca Zulianija koji je, osim kao profesor, pamćen po osobitom doprinosu rovinjskoj Zajednici Talijana. Knjige je u njegovo ime školi donirala njegova kćer, Enza Zuliani.

„Ove će knjige zasigurno biti korisnije ovdašnjim učenicima nego što bi to bile kod mene kući na policama, a znam i kako bi on to htio. Godine koje je proveo predajući ovdje u Rovinju bile su sretne godine, a prenositi znanje bila je njegova strast“, navela je za vrijeme primopredaje knjiga Enza Zuliani.

V. d. Ravnateljice Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno, Ines Venier, tom se prilikom zahvalila na hvalevrijednoj inicijativi, rekavši kako su za novu građu predvidjeli ormarić u hodniku na prvome katu.

„Radi se o uistinu dragocjenim knjigama koje će biti izrazito korisne našim učenicima, poglavito pri njihovim istraživačkim radovima“, navela je Ines Venier.

Predaji ove vrijedne donacije prisustvovali su predstavnici medija, te nekadašnja ravnateljica TSŠ u Rovinju, Viviana Benussi i predsjednica rovinjske Zajednice Talijana „Pino Budicin“, Roberta Ugrin.

Fotogalerija