Accessibility icon
13.08.2023

Čarobna noć sv. Lovre u Rovinju

Sinoć je Rovinj ponovno opravdao svoju titulu romantičnog grada kada je, u sklopu programa Noći sv. Lovre, ugasio uličnu rasvjetu i zamijenio je bakljama, a bajkovitu atmosferu upotpunile su ležerne note brojnih glazbenika na različitim punktovima grada.

15. edicija ove noći u kojoj se najjasnije vide takozvane “suze sv. Lovre”, odnosno zvijezde padalice, započela je u 21 sat, a otvorili su je talentirani plesači plesne skupine Roxanne.

Na Trgu na lokvi prvi su put izveli svoju plesnu točku, a krenuvši dalje Carerom obišli su čitavu starogradsku jezgru, čineći ovu noć uistinu čarobnom.

Svakoga tko je sinoć prošetao Rovinjom, dočekala je i glazba na više lokacija, uz razne izvođače.

Na glavnome gradskom trgu okupili su se posjetitelji kako bi poslušali koncert Marka Tolje i Trio Music (K)Nightsa, a prolaznici su se s oduševljenjem zaustavljali i na Obali Alda Rismonda gdje su ih privukli romantični zvuci Dua Sugar Notes.

Na Trgu brodogradilišta nastupila je Grupa El Gato e le Volpi, dok su na Baluoti goste zabavljali Trio Vaya con Dinos.

Poljanom sv. Tome odjekivali su zvuci rovinjskog Komornog zbora Rubino, a na platou crkve sv. Eufemije publiku su rasplesali Duo Gracijan & Davor Terzić.

Trg Riviera bio je rezerviran za Duo Viecia Ruveigno i KUD Marco Garbin, koji su pjesmom upotpunili tamošnji program. Naime, na Velikom se molu prikazala gradnja batane, a pritom je kalafat demonstrirao gradnju i restrukturiranje dna brodice. Osim toga, za zainteresirane organizirana je vožnja batanom od Malog mola do otoka sv. Katarine.

Nezaboravnoj večeri pridonijeli su i svjetlosni efekti kako na zgradi Kuće o batani uz tradicionalne prizore, tako i oni koji su prošarali glavni gradski trg.