Accessibility icon
15.07.2021

Austrijski umjetnik Peter Brauneis donirao skulpturu «Pirat» Muzeju Grada Rovinja-Rovigno

Austrijski umjetnik Peter Brauneis koji je u našem gradu boravio tijekom ožujka u sklopu umjetničke razmjene s Gradom Salzburgom unutar programa „Artists in Residence“ jučer je, u znak zahvalnosti na gostoprimstvu, Muzeju Grada Rovinja-Rovigno donirao skulpturu „Pirat“.

Riječ je o jednom od njemu najdražih vlastitih djela, kako je kazao sam umjetnik, a realiziran je u gipsu patiniranom akrilnim bojama.

Podsjećamo kako je naš Grad još početkom godine sa Salzburgom potpisao Sporazum o sudjelovanju u programu “Artists in Residence” (AIR), kojeg Odjel za kulturu i obrazovanje Grada Salzburga provodi još od 1986. godine surađujući s raznim gradovima u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, a čiji je cilj promocija međunarodne kulturne razmjene s gradovima koji njeguju bogatu umjetničku tradiciju.

U sklopu programa “AIR” gradovi stavljaju na raspolaganje jedan studio apartman s odgovarajućim radnim prostorom te fiksan iznos za putne troškove. Umjetniku se pruža mogućnost integracije u lokalan život te novi ambijent za stvaranje.