Accessibility icon
07.05.2019

6. Mala vatrogasna olimpijada

Već šestu godinu za redom na nogometnom se igralištu “Valbruna” u Rovinju ovog utorka, 7. svibnja, odvila Mala vatrogasna olimpijada, jedina manifestacija takvog karaktera u Istarskoj županiji koja se organizira za djecu predškolskog uzrasta.

Organizatori manifestacije jesu Područna Vatrogasna zajednica Rovinj te Dječji vrtići grada Rovinja i općina Kanfanar, Žminj i Bale, a u njoj sudjeluju mališani iz dječjih vrtića “Neven” i “Naridola” Rovinj s područnim odjeljenjima Bale i Kanfanar te vrtića „Rapčići“ iz Žminja.

Ove se godine natjecala 21 ekipa, a mali su natjecatelji trebali proći ukupno jedanaest poligona koji testiraju njihovu spretnost i brzinu, a svaki od njih sadrži elemente iz područja vatrogastva.

Manifestacija je sakupila više od 200 vrtićke djece, a pratilo ih je budno oko 40-ak vatrogasaca DVD-a Rovinjsko Selo, Bale, Žminj i Kanfanar, te JVP-a Rovinj.

Ekipe su dočekale brojne nagrade, plakete, medalje, majice i još mnogo toga, a manifestacija se i ove godine odvila pod geslom “Ti vatru ne pali jer si jako mali”.

 

Fotogalerija