Accessibility icon
28.06.2017

30 GODINA GRADSKE KNJIŽNICE MATIJA VLAČIĆ ILIRIK

Ljubitelji pisane riječi i knjige književnom i glazbenom večeri u utorak 27. lipnja obilježili su 30 godina djelovanja Gradske knjižnice «Matija Vlačić Ilirik». Ravnatelj knjižnice Boris Domagoj Biletić okupio je u parku knjižnice na večeri poezije i glazbe sve poznate lokalne pjesnike i glazbenika i kantautora Davora Terzića.

Uz pozdrav i zahvalu pjesnicima i posjetiteljima Biletić je rekao da će u Mjesecu hrvatske knjige svjetlost dana ugledati i monografija o gradskoj knjižnici sa podsjetnikom na sve one koji su doprinijeli njenom razvoju, među kojima i na najveće donatore knjige Luciana Stuparića i Milana Medaka, kao i na brojne književnike koji su posjetili ovaj hram pisane riječi. U međuvremenu gradska knjižnica je narasla na 50.000 naslova i postala je pretijesna usprkos adaptaciji i proširenju i otvaranju knjižnog depoa u staroj školi u Rovinjskom Selu. Stoga se uz pomoć Grada iduće godine planira i njena dogradnja za još 400 četvornih metara korisnog prostora.

Uz najave Milana Medaka, na ovoj večeri poezije i glazbe svoje stihove i prozne ulomke  u pratnji gitare Davora Terzića čitali su  Nada Galant, Vesna Milin, Vesna Petrić Terzić, Alessandro Salvi, Marija Sošić, Tatja Pokrajac Papucci, Nerina Santia, Nevenka Uljanić i Remiđo Sošić, a na njemačkom i mađarskom stihove je recitirao Željko Temunović Grof.

Fotogalerija