Accessibility icon
22.05.2021

25. Dani Antuna Šoljana

U petak, 28. svibnja u Multimedijalnom centru u Rovinju započinje dvodnevni program 25. književno-znanstvenog skupa “Dani Antuna Šoljana” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja-Rovigno, Gradske knjižnice “M. V. Ilirik” Rovinj-Rovigno i Društva hrvatskih književnika.

Šoljanovi dani službeno započinju otvorenjem izložbe grafičkih radova rovinjskih srednjoškolaca prema Šoljanovim pjesmama (Radionica književne ilustracije održana u ožujku prošle godine). Otvorit će je u 17:30 Davor Rapaić i ravnateljica POUR, Dubravka Svetličić.

Nakon toga, u 18 sati, slijedi predstavljanje knjiga “Šoljanov Shakespeare: Oluja · Kralj Lear · Timon Atenjanin · Sve je dobro što se dobro svrši · Antonije i Kleopatra, Vuković & Runjić, Zagreb, 2020.” i “Antun Šoljan: O američkoj književnosti, DHK, Zagreb, 2020.”. O prvoj će knjizi govoriti Tomislav Brlek, Bruno Kragić i Maja Šoljan, te će dramska umjetnica Vanja Matujec govoriti izabrane ulomke, dok će o potonjoj knjizi govoriti Tomislav Brlek i Ivica Matičević.

Nakon programa u MMC-u, u kinu “Antonio Gandusio” uslijedit će u 19:30 projekcija filma “Timon” iz 1973. O filmu će govoriti Bruno Kragić, a ulaz je slobodan.

Sljedećeg dana, u subotu, 29. svibnja, Šoljanovi se dani nastavljaju u jutarnjim satima polaganjem vijenca pod spomen-ploču na kući Antuna Šoljana, a zatim u 10 sati u rovinjskom MMC-u tradicionalno kreće književno-znanstveni kolokvij “Antun Šoljan i svjetska književnost”, kojega će voditi Ivica Matičević, nakon čije uvodne riječi slijede izlaganja.

U 20 sati program ponovno seli u rovinjsko kazalište, te završava uz koncert Zorana Predina, uz gitarista Igora Polaka. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Za detaljan program posjetite službene stranice Pučkog otvorenog učilišta Rovinj-Rovigno.