COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
04.05.2019

12. izdanje festivala Rovinj Photodays

Rovinj je ovog vikenda po dvanaesti put bio domaćin priznatog festivala fotografije, Rovinj Photodays, u organizaciji tvrtke Astoria Denisa Redića.

Ovaj je međunarodni festival fotografije otvoren u petak, 3. svibnja, u Muzeju Grada Rovinja, a tom je prilikom predsjednik Gradskog vijeća, Valerio Drandić, svim uzvanicima u ime Grada poželio dobrodošlicu.

U Muzeju se na prvome katu tom prigodom nalazi velika izložba finalista s ukupno 115 radova iz 7 natjecateljskih kategorija: arhitektura, pejzaž, dokumentarna, moda, portret, tijelo i umjetnički koncept.

Osim toga, u još jednom galerijskom prostoru, crkvi sv. Tome, predstavljena je izložba pobjednice prošlogodišnjeg Rovinj Photodays Grand Prix, Sonje Žugić, „Kaligrafija predela“.

Nadalje, u Zajednici Talijana Grada Rovinja postavljena je izložba „Svemir“ autora Balazsa Deima, pobjednika natječaja „Different Worlds“ u organizaciji Photon centra za fotografiju iz Ljubljane, dok je prostor CVU Batane ispunjen modnim fotografijama autorice Brune Kazinoti pod naslovom „Blue eyes“.

Osim izložbi i raznih radionica, svi posjetitelji Rovinja kao i njegovi građani, šećući se rivom, imali su priliku uživati u fotografijama podmorja Sjevernog Jadrana izlagača Danijela Frke i Marina Brzaca.

Fotogalerija