Accessibility icon

Dogradnja i rekonstrukcija Doma za starije i nemoćne osobe “Domenico Pergolis”

Grad Rovinj-Rovigno i Istarska županija zajednički će realizirati dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe „Domenico Pergolis“, čija je vrijednost procijenjena na 30 milijuna kuna, a koja treba biti okončana do kraja 2018. godine.

Dogradnjom će se realizirani dnevni boravak za 24 osobe i smještajni kapaciteti za 41 stalnog koristika.

U sklopu Dnevnog centra predviđen je prostor za dnevni boravak korisnika s mogućnošću da se isti poveže sa prostorom polivalentne dvorane, dva prostora za dnevni odmor, garderoba i sanitarni čvor, prostor savjetovališta, čajna kuhinja i spremište.

Odjel za korisnike u prizemlju raspolagati će sa 12 smještajnih jedinica, i to: osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom i jednim dvokrevetnim apartmanom. Svaka soba će imati zasebnu kupaonicu. Pored navedenog, u sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike sa čajnom kuhinjom, prostor za radnu terapiju, soba socijalnog radnika te spremišta.

Na odjelu za nepokretne korisnike projektirano je  osam dvokrevetnih soba te jedna jednokrevetna soba. Svaka soba će imati kupaonicu, a u sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike, soba medicinske sestre sa WC-om za osoblje, čajna kuhinja, odjelna kupaona s ležećom kadom te spremišta.

Odjel za korisnike s Alzheimerovom i drugim demencijama raspolagat će s osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom sobom i jednim dvokrevetnim apartmanom.  U sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike, čajna kuhinja, prostor za radnu terapiju, prostor za fizikalnu terapiju, soba medicinske sestre sa WC-om za osoblje te spremišta.

Obzirom na namjenu, građevina je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću te je predviđeno izvesti sve potrebne elemente pristupačnosti (ulaz, komunikacije (tople veze), kupaonica, WC, šalter, soba, čajna kuhinja i dr.)

Ukupna netto površina dograđene građevine iznositi će 2.070,16 m2.