Accessibility icon
23.10.2019

Projekti obnove i modernizacije dječjih igrališta

Dječje igralište na Valbruni sjever

Mališani rovinjskog naselja Valbruna sjever, u Spinčićevoj ulici, dobili su svoj dječji kutak. Na površini od 970 četvornih metara izgrađene su pristupne staze, prostor je ozelenjen i obogaćen klupama za sjedenje, a samo srce ograđene površine kojeg čini igralište za najmlađe upotpunjeno spravama za igranje.
Za izvedbu radova je bila zadužena tvrtka “Benčić” iz Rovinja. Novo je dječje igralište projektirao arhitekt Claudio Rocco, koji je ujedno i obavljao uslugu nadzora. Inače, čitav projekt uređenja dječjeg igrališta Grad je, kao naručitelja radova, koštao 300 tisuća kuna bez uključenog PDV-a, odnosno uz raslinje i hortikulturne radove, u istu je cijenu uključena i javna rasvjeta.

Dječje igralište u naselju Cocaletto

Na dječjem igralištu Cocaletto izvedeni su radovi djelomičnog ograđivanja igrališta na način da je ugrađena žičana pletena ograda visine 1,25 metara u ukupnoj dužini od 166 metara.
Radove je izvodila tvrtka METALLUM d.o.o. iz Pićna, a vrijednost radova je 25.862,18 kn bez PDV-a.
U zoni dječjeg igrališta ugrađena je i nova penjalica četvrtastog oblika s vertikalnim elementima za penjanje (prečke, mreža, stijena, mornarske ljestve, uže, vatrogasna cijev) te vodoravnim užetom i ležećim ljestvama u gornjem dijelu.
Sukladno sigurnosnim standardima sprava je ugrađena na odgovarajuću gumenu podlogu, a s ulične strane igrališta postavljena je i zaštitna ograda s pješačkim i kolnim ulazom.
Izvođač radova je tvrtka USLUGA d.o.o.
Ugovoreni iznos je 66.815,08 kuna s uključenim PDV-om.

Dječje igralište u ulici Carducci

Na dječjem igralištu u ulici Carducci uredila se javna površina, dobavljena je i montirana nova oprema te je izvedena i antitraumatska podloga od gume i dijelom od kamenog oblutka.
Pored novih igračka, odnosno penjalice i klackalice, postavljene su klupe kao i druga urbana oprema te su posađena dva nova stabla.
Radove je izvodila tvrtka Benčić d.o.o. iz Rovinja, a uslugu stručnog nadzora vršio je ovlašteni inženjer građevine Ivan Biljecki također iz Rovinja.
Vrijednost ugovorenih radova je 274.756,25 kn sa PDV-om.

Dječje igralište u parku Valdibora

Na dječjem igralištu Valdibora ugrađene su tri nove veće igračke i manje gumirane sprave, postavljene su dvije klupe i koševi za otpad.
Kompletna podloga na dječjem igralištu izrađena je od antistresne gumene podloge u bojama. Te je zamijenjena i kompletna ograda samog igrališta.
Vrijednost investicije je 840.000,00 kuna + PDV.
Radovi uređenja dječjeg igrališta izveli su se u cilju obnove sprava, izvedbe kvalitetnije sigurnosne gumene podloge, a sve kako bi igralište zadovoljilo sve estetske i funkcionalne, ali naročito sigurnosne potrebe.
Izvođač radova je tvrtka Vladimir Gortan d.d. iz Pazina a uslugu stručnog nadzora za predmetne radove vrši Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Claudio Rocco dipl.ing.građ. iz Rovinja-Rovigno.