Accessibility icon
26.07.2020

Projekt proširenja MMC-a

Radovi na proširenju rovinjskog Multimedijalnog centra trebali bi biti gotovi do ljeta. Naime, nakon što je u veljači započela izgradnja skladišnog i garderobnog prostora te izgradnja sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, do sada su izvršeni svi pripremni radovi te u većoj mjeri  radovi demontaže i rušenja koji uključuju skidanje postojećih unutarnjih vrata, postojeće podne i zidne obloge, stropne obloge, postojećeg poda atrija, skidanje postojeće zidne obloge od ciglene opeke, rušenje postojećeg ogradnog zida, izbijanje otvora u postojećim zidovima, izradu prodora u postojećim zidima, te skidanju dijela postojeće podne obloge terase.

Također, dovršen je i dio betonskih i armiranobetonskih radova, kao i dio zidarskih radova, te je u tijeku izvedba opečnih nosivih zidova kata.

Valja istaknuti kako se ovim zahvatom ne mijenja namjena zgrade, već se samo dvorani dodaju pomoćne prostorije, dijelom na katu, a dijelom u prizemlju gdje se preuređuje dio prostora koji je banka ustupila MMC-u.

Postojeća stara zgrada bivšeg rovinjskog kina bila je prenamijenjena prema građevinskoj dozvoli iz 2005. g, te se uz nju dogradio aneks koji služi kao glavni ulaz u dvoranu MMC-a i u kojem se nalaze sanitarije za posjetitelje. Budući da samoj dvorani nedostaju pomoćne prostorije, izvode se radovi u svrhu dobivanja prostora koji bi bili u funkciji dvorane i olakšali njezino korištenje. Prema tome u novom, povećanom aneksu na katu smješta se spremište, sanitarije za osobe smanjene pokretljivosti i garderobni ormar za posjetitelje.

U prizemnom dijelu, u prostoru bivšeg atrija dobiva se novo spremište do kojeg se dolazi postojećim stepenicama. Iz tog dijela pristupa se sanitarijama i garderobnom prostoru, koji su prethodno bili u funkciji banke.
Također, MMC dvorana ima trenutno samo jedan evakuacijski izlaz, dok će se predviđenim zahvatom omogućiti još jedan evakuacijski izlaz kroz dograđeno spremište, sukladno pravilnicima o zaštiti od požara.

Prema Sporazumu potpisanom između Grada Rovinja-Rovigno i Raiffeisenbank Austria d.d. radi rekonstrukcije zgrade trošak radova preuzima Raiffeisenbank Austria d.d. kojoj će se umanjiti zakupnina prostora u visini utrošenih sredstava.

Fotogalerija