Accessibility icon
04.09.2020

Izgradnja područnog vrtića u Rovinjskom Selu

U rujnu 2020. službeno je otvorena nova zgrada područnog odjela Rovinjsko Selo Dječjeg vrtića «Neven». Riječ je o investiciji vrijednoj više od 11 milijuna kuna od kojih je 10 milijuna osigurano iz proračuna Grada Rovinja-Rovigno, dok je država sudjelovala s milijun kuna.

Objekt površine od preko 650 kvadrata namijenjen je dvjema vrtićkim jedinicama i jednoj jasličkoj, s distribucijskom kuhinjom i višenamjenskom dvoranom.

Ova investicija predstavlja ujedno i nastavak kontinuiteta dugogodišnjih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Rovinja-Rovigno, a njome je Rovinjsko Selo po prvi put dobilo jasličku skupinu, čime se roditeljima uvelike olakšala svakodnevnica jer više ne moraju preći 8 kilometara kako bi svoje mališane vozili do jaslica.

Nova je zgrada sadržajna, kreativna, šarolika i atraktivna, kako bi svim sadašnjim i budućim polaznicima pružala ugodan, bezbrižan i veseo boravak.

Zahvaljujući brojnim i kontinuiranim investicijama danas su Rovinju-Rovigno stvoreni kapaciteti za prihvat sve djece na području grada.

Fotogalerija