Accessibility icon
30.01.2023

Proširenje vrtića Mondelaco

Grad Rovinj-Rovigno konstantno ulaže u povećanje kapaciteta u vrtićima te u podizanju standarda uvjeta boravka djece u predškolskim ustanovama. Samo tijekom 2020. za rad ustanova u predškolstvu izdvojeno je preko 15 milijuna kuna, a najznačajnija investicija u tom smislu bila je svakako izgradnja novog vrtića u Rovinjskom Selu kojom je to naselje po prvi put dobilo jasličku skupinu.

I dok u većina Hrvatske muku muči s demografskim padom i sve manjim brojem djece u našem su gradu zabilježeni itekako pozitivni trendovi. Stoga je jedno od najznačajnijih budućih ulaganja proširenje zgrade dječjeg vrtića Mondelaco kako bi kapaciteti u vrtićima išli ukorak s povećanjem broja djece.

Za taj je projekt nedavno ishođena i građevinska dozvola, a planiranim bi se proširenjem ukupni kapacitet povećao na prihvat 150 djece. Planirana bi zgrada tako imala prostor za 8 odgojno-obrazovnih skupina, odnosno za 4 jasličke i 4 vrtićke skupine.

U postojećoj zgradi područnog odjeljenja Mondelaco trenutno djeluju 3 odgojne skupine, odnosno jedna jaslička i dvije vrtićke s ukupnim brojem od 60 djece.

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave za uslugu izrade projektne dokumentacije odabrana je tvrtka ARHETIP 21 d.o.o. iz Poreča.

Planirana građevina imati će 2 etaže, a njena će ukupna bruto površina iznositi 1.789 m2.

Predstoji još kandidatura projekta na fondove Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te raspisivanje javnog natječaja za odabir izvođača radova, o čemu će uvelike ovisiti i početak radova izgradnje. U međuvremenu Grad Rovinj-Rovigno intenzivno radi na pronalasku te uređenju alternativne lokacije kojom bi se do rujna 2022. osigurali potrebni kapaciteti za prihvat sve djece s područja Grada, kao i za privremeni smještaj djece koja pohađaju područni odjel Mondelaco za vrijeme trajanja radova.

Pored navedene investicije u 2022. godini planirana je i energetska obnova matične zgrade DV „Neven“ u iznosu od 3 i pol milijuna kuna.