Accessibility icon
21.07.2021

Izgradnja bazenskog kompleksa

S ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima, koncem prošle godine, investicijom od oko 60 milijuna kuna, započeli smo izgradnju gradskog bazena u sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat”.

Na mjestu bivše zgrade fizioterapije se trenutno gradi bazen veličine 33,33 x 25 m, te terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m, kao i dvorana za vježbanje i elektroterapiju.

Bazenska kada gradskog bazena izgrađena je od inoxa, što je čini jedinstvenom u Hrvatskoj kad je riječ o sportskim bazenima. Inox ima puno prednosti, na njega se puno teže hvataju alge i bakterije pa je zbog toga puno lakše održavati kvalitetu vode uz upotrebu puno manje kemijskih sredstava koja se inače koriste za postizanje zdravstvene kvalitete vode.

Još jedno zanimljivo rješenje je pomično dno bazena u širini 3 staze ili otprilike 8 metara. Stoga kad se bazen koristi za vaterpolo ili plivanje odraslih, dno se može postaviti na 2 metra dubine, dok se za školu plivanja jedan dio može postaviti tako da dubina bude 1.30 metara ili manje ako se koristi za mame s malim bebama koje tako mogu sigurno započeti svoje druženje s vodom. Na kraju može se i potpuno podignuti i poslužiti kao podij za publiku kad nisu potrebne sve trake za neko natjecanje ili kad se održava neka priredba.

Fotogalerija