Accessibility icon
06.04.2022

Županijsko natjecanje iz klasičnih jezika u rovinjskoj Talijanskoj srednjoj školi

U petak, 1. travnja, rovinjska Talijanska srednja škola bila je domaćin županijske razine natjecanja iz klasičnih jezika, odnosno latinskog i grčkog.

Natjecanje je službeno otvorila ravnateljica ovdašnje škole, Ines Venier koja je, uz Martu Poropat, pozdravila sudionike i njihove mentore. Zatim su učenici koji pohađaju Glazbeni laboratorij ove srednje škole, a kojeg vodi profesor Tomislav Bišić-Pauletić, predstavili tri pjesme, dok je učenica Kiara Maurović izvela monolog koji ju je prošle godine doveo do državne razine „Lidrana“.

U natjecanju su sudjelovali učenici Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“ iz Pule, zatim Srednje škole Vladimira Gortana iz Buja, iz Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije s pravom javnosti, kao i učenici Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno.

Rovinjsku školu predstavljali su učenici drugog razreda, Elisabetta Borghetti, Massimo Piccinelli i Jan Manzin, te učenice Luna Vokić s druge godine fizioterapeutskog tehničara i Eleonora Privrat s druge godine medicinske kozmetičarke, čije su mentorice profesorice Tatjana Brenko Reljanović i Larisa Degobbis.