Accessibility icon
03.02.2020

Zbog izvođenja radova privremeno se zatvara Cesta za Valaltu

Obavještavaju se građani da će zbog izvođenja druge faze radova asfaltiranja biciklističke trake na dionici Rovinj – Valalta, dio županijske ceste ŽC5095, biti zatvoren za promet dana 7. i 8. veljače u razdoblju od 8:00h do 16:00h.

Radovi će se izvoditi u dužini od 1100 metara od ulaza u kamp “Saline” do restorana “Stancija”, a privremeni obilazni pravac kretati će se, u oba smjera, po asfaltiranom kolniku od skretanja za stanciju Montero iz smjera Rovinj -Valalta, preko stancije Montero do ulaza u kamp “Valalta”.

Dionica će biti zatvorena za promet radi tehnički kvalitetnijeg izvođenja asfalta, te kako estetski izgled ceste ne bi bio narušen uzdužnim spojevima koji bi nastali izvođenjem radova u dva dijela.

Radove izvodi Županijska uprava za ceste u suradnji s Gradom Rovinjem-Rovigno i društvom Valalta, prvenstveno s ciljem stvaranja uvjeta za sigurniju vožnju, kako za bicikliste tako i za ostale sudionike u prometu.

Troškove izgradnje biciklističkih traka snose Grad Rovinj i Valalta, u omjeru pedeset naprema pedeset posto, u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna, dok ostali iznos od 1 milijun kuna snosi ŽUC za sanaciju kolničkih traka.

Fotogalerija