Accessibility icon
16.11.2022

Započinje postavljanje umjetne trave na nogometnom stadionu «Valbruna»

Uvođenjem izvođača u posao započelo je danas izvođenje radova rekonstrukcije umjetne trave na nogometnom igralištu br. 2 u sklopu sportskog kompleksa Valbruna.

Ovim radovima predviđena je rekonstrukcija odnosno dobava i izvedba umjetnog travnjaka položenog i elastičnog sloja koji zadovoljava FIFA laboratorijsko izvješće (FIFA Laboratory Test Report) s ishođenjem FIFA Quality Pro certifikata.

Izvođač radova je Maxmar grupa d.o.o. iz Klinča Sela, dok je nadzor povjeren poduzeću Karoline-kling d.o.o., iz Liča.

Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 2.431.125,00 kn, a rok dovršetka očekuje se krajem siječnja.

Početkom kolovoza je zamjenik gradonačelnika David Modrušan potpisao u Zagrebu ugovor kojim je Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini Gradu Rovinj-Rovigno dodijelilo sredstva za sufinanciranje provedbe projekta sanacije i zamjene umjetne trave na nogometnom igralištu br. 2 rovinjskog stadiona „Valbruna“.

Ministarstvo turizma i sporta će ovaj projekt sufinancirati iznosom od 730.000 kuna, dok iznos od 300.000,00 kn pokriva Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno. Riječ je o projektu pomoću kojeg će se poboljšati postojeći uvjeti za trening rovinjskih sportaša.

Podsjećamo kako Grad Rovinj-Rovigno godišnje u prosjeku izdvaja oko 9.000.000,00 kuna za javne potrebe u sportu te djelovanje Sportske zajednice i sufinanciranje TD Valbruna sport, kako bi svim sportskim klubovima i udrugama osigurali što bolje uvjete djelovanja.

Trenutno je u tijeku niz projekta izgradnje i unapređenja sportske infrastrukture od kojih najveću investiciju predstavlja dakako izgradnja bazenskog kompleksa, kao i izgradnja streljane na području Turnine.