Accessibility icon
17.05.2018

Ciklus edukativnih koncerata „Glazbeni poučak“ – Frano Živković

Izvanredni glazbeni virtuoz, kompozitor, interpret  Frano Živković, trinaestogodišnji gitarist iz Rijeke u srijedu 16. svibnja 2018. godine u Multimedijalnom centru Rovinj je u sklopu ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak oduševio prisutne svojim glazbenim dostignućima ali i ostvarenjima.

Znalački i opušteno vodio je i animirao slušatelje kroz svoj edukativni koncert dokazavši se kao pravi profesionalac. Uspio je prenijeti svoje glazbene osjećaje i emotivnost na mlade, digavši u jednom trenutku publiku na noge.

Franove odlike su ne samo velika profinjenost, duhovna snaga i osjećajnost koju unosi u sve ono što voli i radi nego i izrazita kreativnost koja nadilazi glazbu i odražava se i u drugim segmentima njegovog života.

Promovirajući ovog mladog glazbenika i ciklus Glazbeni poučak daje svoj doprinos edukaciji vrijednog i uspješnog mladog talenta.

Web: http://www.frano.tv

Facebook: http://www.fb.com/franotv

Youtube channel: http://www.youtube.com/franotv

 

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koja se anketira nakon svakog koncerta. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu, a od 2015. i u Puli a od 2017. i u Bujama, Umagu i Buzetu.

Nakon ljetne stanke ciklus se nastavlja u rujnu kada nastupaju Magic Flutes: Samanta Stell i Nataša Dragun, flautistice iz Pule.

Organizatori: POU Grada Rovinja i HDGU-ogranak Pula

Pokrovitelji: Grad Rovinj – Rovigno

Turistička zajednica Rovinj

Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu

Fotogalerija