COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
17.04.2019

Započelo je 6. izdanje projekta “Snaga djece u pokretu”

Ove je srijede, 17. travnja, na glavnom gradskom trgu u Rovinju svečano otvoren program ovogodišnjeg, šestog izdanja projekta “Snaga djece u pokretu” koji se održava do 20. travnja u Rovinju, Poreču i Puli.

Radi se o međunarodnim turnirima u rukometu, nogometu i tenisu, te sportskom programu za djecu s teškoćama u razvoju, a u projektu sudjeluje preko 3.000 djece iz osam zemalja diljem Europe, ali i svijeta.

Brojne su ekipe nakon mimohoda dočekale uspješne rovinjske mažoretkinje, a dobrodošlicu u Rovinj, grad-prijatelj djece, zaželio im je zamjenik rovinjskog gradonačelnika, Kristijan Damijanić: “Lijepo je vidjeti prepun trg mladih sportaša. Želim vam izuzetne rezultate i ugodan boravak u Rovinju!”

Projekt je svečano otvoren himnom “Kao sva djeca” koju je napisala i izvela Maya Sar uz pratnju zbora, nakon čega je uslijedio vatromet i nastup Nene Belana i njegovih Fiumensa.

I Rovinjci su imali priliku biti aktivni vježbajući u nacionalnom sportsko-edukativnom projektu “Aktivna Hrvatska” koji se održao u popodnevnim satima, također na glavnome trgu i u sklopu projekta “Snaga djece u pokretu”. Besplatnom treningu s Renatom Sopek i njenim timom odazvali su se brojni građani Rovinja, čime su dobili pohvalu kako mogu biti primjer cijeloj Hrvatskoj.