Accessibility icon
31.05.2021

Započelo hortikulturalno uređenje ulaza u zonu Gripole-Spine’

Grad Rovinj-Rovigno je u suradnji s poduzećem „Kaufland“ započeo je hortikulturalno uređenje djela poduzetničke zone Gripole-Spine’  u kojoj pored novootvorenih pogona i sjedišta tvrtki niče i prodajni centar tog trgovačkog lanca.

Sadni materijal u vrijednosti od 20.000,00 kn za uređenje površine donirao je upravo „Kaufland“ a sadnice novozelandskog lana, judinog drva te gledičije posadili su danas u djelu koji se proteže prema državnoj cesti D303 djelatnici Komunalnog Servisa.

Za zemljane i ostale pripremne radove koje je izvela tvrtka Benčić d.o.o. utrošeno je 30.000 kuna od strane Grada Rovinja-Rovigno, a u narednom će se periodu urediti i preostali dio površine uz navodnjavanje i sijanje trave kako bi se podigla estetska slika ulaza u zonu. Procijenjena vrijednost uređenja kompletne površine iznosi 220.000 kuna + PDV.

„Ovo je još jedan primjer izvrsne suradnje i sinergije između privatnog i javnog sektora u funkciji generiranja novih sadržaja koji služe na dobrobit šire zajednice. Ovim se putem zahvaljujem Kauflandu koji je prepoznao važnost održavanja zelenih površina u urbanim sredinama čemu pridonosimo stvaranju ljepšeg, ugodnijeg i zelenijeg okoliša“, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Marko Paliaga.