Accessibility icon
29.02.2024

Započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji vrtića Mondelaco

Ovih su dana započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji Područnog odjeljenja Mondelaco Dječjeg vrtića “Neven”, projekta koji predstavlja značajan korak prema dodatnom podizanju standarda predškolskog odgoja na području Grada Rovinja-Rovigno. Ovaj ambiciozni projekt osmišljen je s ciljem proširenja kapaciteta i modernizacije postojećih prostora, kako bi se udovoljilo rastućim potrebama za smještajem u vrtićima.

 

Nova građevina, nakon završetka radova, pružit će mjesto za ukupno 150 djece, raspoređene u osam odgojno-obrazovnih skupina, uključujući četiri jasličke i četiri vrtićke skupine. Riječ je o značajnom napretku u odnosu na trenutni kapacitet od 60 djece, podijeljenih u tri skupine.

 

Projekt obuhvaća temeljitu rekonstrukciju i prenamjenu postojeće prizemne građevine u gospodarske prostore, dok će novi dio građevine sadržavati moderno opremljene prostore za boravak djece. Uz boravišne prostore, novi dio vrtića imat će i didaktička spremišta, sanitarije, priručna spremišta te natkrivene terase za igru i učenje na otvorenom.

U sklopu projekta, osim prostora za djecu i odgojitelje, predviđeni su i višenamjenski prostori, sobe za stručne radnike, te kuhinjski pogon s pripadajućim spremištima, što će doprinijeti sveobuhvatnoj kvaliteti predškolskog odgoja.

Visina investicije iznosi 4.345.335,68 EUR, od kojih je 649.810,87 EUR iznos bespovratnih sredstava iz nacionalnog mehanizma za oporavak i otpornost.

Grad Rovinj-Rovigno ovim projektom pokazuje snažnu predanost ulaganju u obrazovanje i dobrobit svojih najmlađih građana, čime se ne samo povećava kapacitet predškolskog odgoja već se i postavljaju visoki standardi za buduće generacije.

Ova investicija predstavlja ujedno i nastavak kontinuiteta dugogodišnjih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Rovinja-Rovigno, te predanost stvaranju kapaciteta za prihvat sve djece sa područja grada.

Fotogalerija