Accessibility icon
20.09.2021

Započela izgradnja POS stanova u Rovinju-Rovigno

Svečanim činom polaganja kamena temeljca danas je u Rovinju-Rovigno započela izgradnja POS stanova.

Kako je naglasio gradonačelnik Marko Paliaga, riječ je o važnom projektu kako za grad, tako i za buduće stanare, mahom mlade obitelji koje nisu još riješile stambeno pitanje.

Riječ je o izgradnji dvije višestambene građevine s ukupno 28 stambenih jedinica s pripadajućim spremištima i parkirnim mjestima u naselju Štanga, a koja bi se trebala okončati u roku od 480 dana.

Kako bi se projekt realizirao Grad Rovinj-Rovigno obvezao se sufinancirati navedenu izgradnju dodatnim iznosom od 3.874.968,19 kuna te se odreći prava na naknadu za ustupljeno zemljište i njegovo opremanje komunalnom infrastrukturom i priključcima i potraživanja za komunalni doprinos.

«Nije prošlo ni tjedan dana od otvorenja tek izgrađene nove gradske luke, a već otvaramo novo gradilište još jednog velikog projekta od kojeg će naši građani imati direktne koristi. Mislim da to dovoljno govori o intenzitetu kojim radimo kako bi našim stanovnicima osigurali što bolje i kvalitetnije socijalne, obrazovne, komunalne i životne standarde.

Stoga nakon stambenog zbrinjavanja prvih 28 obitelji planiramo nastaviti graditi dodatne POS stanove te smo s tom namjerom već osigurali potrebno dodatno zemljište», izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva državne imovine Željko Uhlir i direktor APN-a Dragan Hristov istaknuli su kako Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama provodi projekat poticajne stanogradnje već 20-ak godina otkad je izgrađeno više od 8.300 stanova.

Ukupna vrijednost investicije u Rovinju-Rovigno iznosi 24 milijuna kuna, od čega je 5 i pol milijuna kuna pokriveno poticajnim sredstvima Republike Hrvatske.

Fotogalerija