Accessibility icon
29.10.2019

Započela izgradnja kanalizacijske mreže naselja Montepozzo

Dok su već u rujnu nastavljeni radovi na sanitarnom kolektoru u Rovinjskom, Selu najvećem i jedinom još uvijek otvorenom gradilištu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja voda na području aglomeracije Rovinj, sredinom listopada započela je i realizacija novog projekta Odvodnje Rovinj-Rovigno, koji ovog puta nije financiran iz europskih fondova.
Konkretno, riječ je o izgradnji kanalizacijske mreže naselja Montepozzo u Rovinju. Izvođač je “Gajanakop”, a rok završetka svih radova je 120 kalendarskih dana.
U tijeku su i ispitivanja i probna puštanja u rad vakuumske kanalizacije u ulici Matije Vlačića Ilirika.
Odvodnja Rovinj-Rovigno nastavlja i s provođenjem promotivno-edukacijskih aktivnosti u sklopu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj. Ovoga puta provedeno je mini-predstavljanje koje je koncipirano kao interaktivna radionica, a ciljana skupina su bila djeca mlađe osnovnoškolske dobi.

U petak 25. listopada 2019. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora i u Osnovnoj školi Jurja Dobrile u Rovinju održane su interaktivne radionice za djecu u suradnji sa Službom za odnose s javnošću Hrvatskih voda. Kroz interaktivan razgovor i slikovne prikaze na ppt prezentaciji učenici su upoznati s osnovnim pojmovima odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te im je približen projekt i njegovi ciljevi. Tijekom radionice djeci je uručena slikovnica Hrvatskih voda „Nova Hrvojeva zgoda – Od otpadne – čista voda“. Slična radionica provedena je i u travnju 2018. godine. Radionice su prihvaćene i pohvaljene od strane djelatnika škole, a glavne teme pobudile su velik interes učenika. Na radionicama je ukupno sudjelovalo 100 učenika. U Osnovnoj školi Vladimira Nazora sudjelovali su 2. razredi,a u Osnovnoj školi Jurja Dobrile radionicu su prošli 3. razredi.

Fotogalerija