Accessibility icon
24.02.2020

«Zakorači u svijet poduzetništva». Maturantima predstavljene mogućnosti samozapošljavanja na primjerima dobre prakse

U Domu kulture danas je održano predavanje «Zakorači u svijet poduzetništva – Entra nel mondo dell’impreditoria» kojeg organizira Savjet mladih Grada Rovinja-Rovigno a namijenjeno je maturantima rovinjskih srednjih škola.

U ime organizatora, pozdravne je riječi okupljenima uputila predsjednica Savjeta mladih, Maura Čabran, koja je iskoristila priliku kako bi se zahvalila predavačima iz Istarske razvojne agencije IDA, iz tvrtke Infobip, jedne od vodećih IT tvrtki iz Hrvatske

«Osposobljavanje mladih poduzetnika kroz redovito i neformalno obrazovanje jedan je od osnovnih preduvjeta za ostvarenje gospodarskog razvoja i povećanje njihovih šansi za zapošljavanje – podsjetila je Čabran, dodavši kako je glavni cilj predavanja upravo isticanje mnogobrojnih mogućnosti koje poduzetništvo nudi.

Prisutnima se u ime Istarske razvojne agencije obratio Marin Lerotić, koji je također održao i uvod u poduzetništvo, predstavivši usto i oblike organizacije poslovanja, poduzetničke inkubatori i financijske potpore koje se nude poduzetnicima. Zatim je na pozornicu stupila Claudia Pučić koja se osvrnula na Start up poduzeća, dok je na kraju, kao primjer dobre prakse poslovanja, Daniel Dimić, stručnjak za omogućavanje prodaje u tvrtki «Infopbip» predstavio rad poduzeća, razvoj proizvoda, širenje poslovanja na globalnu razinu, te tržišnu konkurentnost.

Učenici, osim što su zainteresirano pratili predavanje, imali su i razna pitanja za govornike koji su im ovom prilikom pružali dodatne informacije i pojašnjenja vezana uz njihove interese.

Fotogalerija