Accessibility icon
28.04.2021

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj „Mali projekti za bolje sutra“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.

Projekte na ovaj natječaj uz udruge, mogu podnijeti i ustanove te mjesni odbori.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Cilj malog projekta je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici.

 

Mali projekt se može provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:

  1. Razvoj lokalne zajednice;

 

  1. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokane zajednice. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

 

Ukupan fond sredstava iznosi 250.000,00 kuna a prijavitelj za svoj projekt može ostvariti financiranje do 25.000,00 kuna. Svi prijavljeni projekti moraju se provoditi u maksimalnom trajanju do 6 mjeseci u razdoblju od 01.08.2021. do 01.03.2022. godine.

Rok za prijavu na natječaj je 26.05.2021. godine, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

 

Pozivamo sve udruge, ustanove i Mjesne odbore s područja Grada Rovinja-Rovigno da prijave svoje projekte na predmetni natječaj kako bi mogli konkurirati za financiranja iz predviđenog Fonda.

 

Sve velike stvari nastaju na inicijativama pojedinaca. Pokrenite ideju, okupite ljude i učinite više za svoju lokalnu zajednicu.