Accessibility icon
25.04.2022

Vraća se “Glazbeni poučak”

Nakon dvogodišnje pauze u rovinjski Multimedijalni centar vraća se “Glazbeni poučak”, ciklus edukativnih koncerata namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i ostaloj publici.

Upravo je mlade kroz svoju dugogodišnju tradiciju upoznao s odabranim glazbenim pojmovima, instrumentima, skladateljima i izvođačima, a to će nastaviti činiti i u ovoj godini.

Prvi koncert ovogodišnjeg ciklusa održat će se ove srijede, 27. travnja s početkom u 18 sati, uz slobodan ulaz. “Glazbeni poučak” započet će tako uz harmonikašicu Miu Grozdanić, istaknutu glazbenicu, te jednu od najuspješnijih mladih harmonikaških pedagoga u Hrvatskoj, a tema koncerta bit će Godišnja doba.

“Čajkovski se u Godišnjim dobima poetskim minijaturama trudio obuhvatiti vrtlog smjena slika prirode i čovjekovog života. Djelo je klavirsko ali Mia Grozdanić ga je obradila za harmoniku vrlo uspješno, te se još jednom istaknula kao glazbenica izvanredne muzikalnosti”, u najavi navode organizatori.

Odabir tema, podsjećamo, odražava interes mlade publike koja nakon svakog koncerta ispunjava prigodnu anketu. Također, sama su izlaganja dvojezična, prezentacije multimedijalne, a događanja interaktivna s publikom.

Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka, ujedno i umjetnička voditeljica, i Nataša Dragun, a provodi se pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno, Turističke zajednice Rovinj-Rovigno, kao i Upravnog odjela za kulturu Istarske Županije.

 

Fotogalerija