Accessibility icon
16.04.2018

Vikend u znaku rovinjske rožice

Proteklog vikenda središnji gradski trg i riva bili su u znaku Festivala cvijeća. Po drugi puta je Udruga Inphos organizirala «Rovinjsku rožicu» pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice. Cvjećari i rasadničari iz svih krajeva zemlje izložili su svoje proizvode – lončanice proljetnice, balkonsko cvijeće, trajnice, ali i sadnice maslina i limuna okićenih krupnim zrelim plodovima. U tom vatrometu boja svoje mjesto su našli i proizvođači meda, ljekovitog bilja i suhomesnatih proizvoda.

Festival cvijeća otvoren je u petak dječjim cvjetnim korzom i pjesmom mališana iz dječjih vrtića Neven i Naridola. Za ovu prigodu tete iz vrtića su ih posebno ukrasili cvjetnim aranžmanima. Za djecu je organizator pripremio i male kuharske radionice, a za odrasle savjete iz prve ruke o uzgoju i njegovanju cvijeća.

Druga «Rovinjska rožica» privukla je veliki broj posjetitelja, naročito žena koje su i kupile cvijeće kako bi ukrasile svoje balkone, dvorišta i vrtove.

Ova cvjetna manifestacija zasigurno će doprinijeti ljepšem izgledu grada pred početak turističke sezone pa organizatori obećavaju da će postati tradicionalna.

Fotogalerija