Accessibility icon
02.11.2021

Video Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno među četiri najboljih

Na ovogodišnjoj, devetoj „Smotri hrvatskog školskog filma“, glazbeni spot Talijanske srednje škole u Rovinju pod nazivom „Get on“ odabran je za prikazivanje na finalnim projekcijama Smotre, održanima u Zagrebu, u razdoblju od 26. do 28. listopada.

Uz još tri rada, onaj učenika rovinjske Talijanske srednje škole dobio je posebno priznanje žirija kao jedno od četiri najbolja kinematografska djela u kategoriji hrvatskih srednjih škola.

Podsjećamo, video spot napravljen je za pjesmu koju je napisala i izvela studentica Kiara Maurović. U njegovoj su realizaciji sudjelovali Iris Bolšec, Giulio Benedetto Uggeri Michelini, Giovanni Battista Uggeri Michelini, Leonhard Tanković, Valentina Konečki i Sofija Živković.

Spot je zatim prikazivan tijekom radionica u sklopu Talijanskog filmskog festivala 2021. koji se održao u prostorijama Zajednice Talijana „Pino Budicin“ u Rovinju.

Mentor, ujedno i voditelj Laboratorija vizualnih umjetnosti ove škole, Luka Nreka, navodi kako se radi o izvrsnom rezultatu ne samo za školu, već i šire, te se zahvaljuje rovinjskoj Zajednici Talijana na kontinuiranoj i odličnoj suradnji. Također, Nreka se zahvaljuje stručnjacima u navedenom sektoru, Teodoru Tianiju, Paolu Gentiliniju i Deanu Hameru na dodatnom mentorstvu, kao i profesoru Marku Kalčiću na pomoći pri glazbenom dijelu.

„Ovako visoke ciljeve ne bi bilo moguće ostvariti bez naših studenata i studentica i njihove strasti. Zbog toga ih namjeravamo poticati da i dalje izražavaju svoj talent, da ga njeguju i razvijaju“, ističu iz Talijanske srednje škole.

Na samoj je Smotri, zbog ograničenja broja sudionika zbog epidemioloških mjera, sudjelovala učenica Kiara Maurović, koja otkriva kako je oduševljena što je imala priliku vidjeti radove brojnih drugih škola diljem Hrvatske, ali i što je mogla popričati s članovima stručnog žirija s područja kinematografije, od kojih je dobila vrijedne savjete za buduće radove.

Fotogalerija