Accessibility icon
05.08.2022

Večer opernih dueta i arija završila ovacijama

U Multimedijalnom centru ovog je utorka uslijedila prava glazbena poslastica u sklopu Ljetnog festivala Rovinj, koji već 27. godinu rovinjskoj publici nudi zanimljive glazbene programe i gostovanja.

Među raznolikim i atraktivnim koncertnim večerima istaknula se ona dvaju mladih, ali već iskusnih opernih pjevača – mezzosopranistice Ive Krušić i baritona Leona Košavića.

Publika Multimedijalnog centra uživala je u njihovoj mladenačkoj energiji, osobitom koloritu i zadivljujućoj lakoći glasnih vještina.

Koncert su započeli odabranim skladbama hrvatskih skladatelja I. pl. Zajca, V. Lisinskog i J. Gotovca, a zatim nastavili poznatim duetima Mozarta, Bellinija, Rossinija i Donizettija uz dojmljivu glumu scenskog prikazivanja opernog sadržaja.

Rovinjska je publika posebno oduševljena bila sjajnom izvedbom posljednjeg dueta iz Donizettijeve opere “La Favorita” uz suživljenu pratnju pijanistice Lane Bradić, te tako zasluženo osvojili prave ovacije.

Bariton Leon Košavić pjevanje je počeo učiti još u dvanaestoj godini kod Tončija Petkovića, a danas studira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Giorgija Suriana. Godine 2011. osvojio je prvu nagradu na Državnom natjecanju studenata.

Iva Krušić je pak diplomirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Martine Zadro. Osvaja brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, a spomenimo kako je dobitnica nagrade „Mirjana Bohanec“ 2017. godine, Dekanove nagrade za akademski uspjeh u 2014/2015. godini i Rektorove nagrade za uspjeh u 2016/2017. godini.

Sljedeći koncert očekujemo već ovog utorka, 9. kolovoza kada iz Londona u rovinjsku crkvu sv. Franje stiže Bottrill Piano Duo kojega čine Zrinka Mikelić Bottrill i Andrew Bottrill, oboje učeni, vrsni pijanisti. Koncert započinje u 21 sat.

Fotogalerija