Accessibility icon
16.03.2018

Vatrogasci Rovinjskog Sela dobili novo vozilo

U četvrtak 15. ožujka bilo je svečano u Rovinjskom Selu. Ispred vatrogasnog doma okupili su se članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i brojni gosti na čelu sa gradonačelnikom Markom Paliagom, predsjednikom Regionalne vatrogasne zajednice Draganom Poropatom i Evelianom Gašpićem, zapovjednikom rovinjske JVP. Povod ovom okupljanju bila je inauguracija novog vatrogasnog vozila za prijevoz seljanskih vatrogasaca.

Okupljene su pozdravili bivši i novoizabrani predsjednik DVD-a Marko Modrić i Emil Radovan. Ovo društvo, istaknuo je Modrić, djeluje već 36 godina i danas broji 20 dobrovoljnih vatrogasaca, 20 članova vatrogasne mladeži i oko 40 pričuvnih vatrogasaca. DVD raspolaže sa skromnim voznim parkom, pa će novi  vatrogasni kombi, vrijedan 220.000,00 kuna, i te kako dobro doći vatrogascima u intervencijama, ali i odlascima na susrete i natjecanja vatrogasaca u regiji. Vozilo je kupljeno na leasing, a rukovodstvo DVD-a planira iduće godine nabaviti još jedno i tako obnoviti svoj vozni park.

Predsjednik DVD-a Emil Radovan posebno se zahvalio Gradu i rovinjskoj Javnojvatrogasnoj postrojbi na nesebičnoj pomoći i podršci u razvoju ovog društva.

Fotogalerija