Accessibility icon
29.09.2011

Ususret «Dječjem tjednu» ROVINJ PRIJATELJ DJECE

«Najvrednija investicija kao temeljni ulog u svijetlu budućnost svake zajednice pa tako i rovinjske jesu one koje se od nose na djecu i mlade. Kao potvrdu izrečenog podsjećam vas na činjenicu da Grad Rovinj kontinuirano svake godine investira u objekte, programe, projekte i u sve segmente edukacije, obrazovanja, kulture i sporta, a koji se tiču djece i mladih» – rekao je gradonačelnik Giovanni Sponza na tiskovnoj konferenciji u povodu Dječjeg tjedna i odluke o pristupanju programu «Rovinj – Grad prijatelj djece». Projekt provode Savez društava Naša djeca i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo UNICEF-a, a njegova realizacija u našem gradu počet će početkom 2012. godine.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević  novinare je izvijestila da će se Dječji tjedan odvijati od 3. do 9. listopada pod sloganom «Ljubav djece prije svega» i da je pripremljen poseban program u kojem su angažirani Pučko otvoreno učilište, dječji vrtići i osnovne škole te Savez sportova grada. Tajnik potonjeg, Gianni Rocco, najavio je novi program tjelesno-zdravstvene kulture koji će diplomirani kineziolozi  provoditi u rovinjskim vrtićima tijekom cijele akademske godine. Program će se odvijati pod nazivom «I ja ću se baviti sportom».

Dubravka Svetličić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, obrazložila je bogat program kazališnih predstava za predškolce i pučkoškolce. Tako će 4. rujna u kazalištu Gandusio riječko Kazalište lutaka odigrati tri lutkarske predstave «Šuma Striborova» Ivane Brlić Mažuranić. U srijedu 5. listopada, također u tri termina,  Mala scena iz Zagreba izvesti će predstavu «Kamenje», dramatizaciju istinite priče o dječacima koji bacaju kamenje sa nadvožnjak na jureće automobile i izazivaju nesreću u kojoj je pogiba jedan vozač. U četvrtak 6. listopada učenici viših razreda osnovnih škola moći će u 12 sati  vidjeti film o Harriju Potteru, a srednjoškolci u 19 sati film «Oluja», ekranizaciju istoimene Shakespeareove drame.