Accessibility icon
18.10.2021

Uspješno provedena prva akcija Programa zaštite divljači

Završena je prva u nizu planiranih lovnih aktivnosti sukladno Programu zaštite divljači vezanih uz smanjenja brojnog stanja divljači na području Grada Rovinja-Rovigno. Tijekom protekla tri dana ukupno desetak lovaca odstrijelilo je ukupno 7 divljih svinja na području Štanjere.

Ovom lovu prethodilo je procjenjivanje brojnog stanja divljači na navedenom području, nakon čega su prema dojavama građana i izvidom na terenu utvrđene lokacije za postavljanje prijenosnih čeka. Pomnim planiranjem i temeljitom pripremom uspješno je odrađena prva ovogodišnja akcija i već sljedećeg vikenda planirana je nova aktivnost koja će se održati na lokaciji Cuvi – Villas Rubin – Polari gdje će se održati skupni lov radi izlučivanja divljači sa ovog terena.

Obzirom da se radi o popularnom mjestu za šetnju i provođenje vremena u prirodi mole se svi građani da u vremenu od 8:00 do 13:00 izbjegavaju navedeno područje i da poštuju upute osoba koje će biti angažirane da osiguravaju navedeno područje. U slučaju lošeg vremena ova aktivnost biti će odgođena.