Accessibility icon
29.03.2018

Uskrs u Rovinju

Usprkos nepovoljnim meteo prognozama, najveći kršćanski praznik –Uskrs – u Rovinju bit će u znaku brojnih manifestacija. Što će se predstojećeg vikenda događati na središnjem gradskom trgu medije su na tiskovnoj konferenciji u četvrtak 29. ožujka izvijestili Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice, dogradonačelnik Marino Budicin i pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Iako ove godine Uskrs dolazi znatno ranije nego lani, u hotelima, naseljima i manjim objektima boravit će oko 2.500 gostiju koji će  ostvariti oko 6.000 noćenja. Po riječima direktorice Odete Sapač, i predstojeća turistička sezona u Rovinju bit će u znaku rekorda. To najavljuje i dobra predsezona jer je u prva tri ovogodišnja mjeseca već ostvareno 114.242 noćenja, što je čak za 44 posto više nego lani u istom razdoblju.

Dobroj posjeti gostiju za uskršnje blagdane doprinijet će i predstojeće manifestacije. U turističkom naselju Villas Rubin već boravi oko 3.500 djece  koja sudjeluju na manifestaciji pod nazivom «Snaga djece u pokretu». Već 7. travnja ljubitelji dobre ugostiteljske ponude krenut će «Putovima rovinjskih delicija», a 12. travnja nekoliko tisuća gostiju sudjelovat će na tradicionalnim «Danima komunikacija». I tako redom…

Uskršnja događanja počinju u subotu mimohodom Limene glazbe grada i Rovinjskih mažoretkinja, a u zabavnom programu nastupit će Duo Eleonora i Luka  te Duo Stand by, dok će domaće specijalitete nuditi Kuća o batani, koja u nedjelju za građane i turiste organizira podjelu kolača, pinci i oslikanih jaja, uz zvuke Davora i Gracijana Terzića.

U ponedjeljak će na središnjem gradskom trgu svirati Eligio i Boris.

Uskrs će i ovaj puta obradovati potrebite i umirovljenike sa niskim penzijama jer je Grad u suradnji sa Gradskim odborom Crvenog križa pripremio pakete hrane i kućnih potrepština, za što je  izdvojeno 80.000 kuna, dok će 840 umirovljenika dobiti «uskrsnicu» od po 300 kuna. Za realizaciju uskršnjeg socijalnog programa Grad je izdvojio ukupno 254.000 kuna.

Uskrs u Rovinju organiziraju TZ i Grad uz potporu udruge Kuća o batani i Maistre.

Fotogalerija